Keukeleire mikt op Roubaix: "Daar is het voor iedereen hetzelfde, iedereen heeft pech"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Keukeleire mikt op Roubaix: "Daar is het voor iedereen hetzelfde, iedereen heeft pech"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na meer dan een half decennium trekt Jens Keukeleire de deur bij Orica achter zich dicht. De renner wil zich nu tonen in de kleuren van Lotto-Soudal en kijkt met vertrouwen vooruit.

Hij mikt uiteraard op het voorjaar. "Sowieso de voorjaarsklassiekers, alles tot en met Roubaix. Ik moet nog eens samenzitten met de ploegleiders om de rustperiodes in te plannen en om te kijken welke grote ronde ik doe", aldus Keukeleire aan Sporza.

In die periode was hij dit seizoen ook in vorm. Hij kwam er dicht bij in onder meer Gent-Wevelgem. "Ik moet wel zeggen dat ik dit jaar niet het gevoel had dat de 2e plaats het hoogst haalbare was. Ik heb er een tijdje van gebaald na de wedstrijd. Maar dat is iets waar je uit leert, dat is ervaring die ik opgedaan heb."

Meer nog dan in de Ronde kan ik daar de finale rijden

De Ronde van Vlaanderen ligt moeilijker, maar in dat andere monument liggen kansen. "In de Ronde van Vlaanderen heb ik vaak het gevoel gehad dat ik net iets tekortkwam in de finale. In Roubaix is het voor iedereen hetzelfde. Je krijgt altijd te maken met wat pech."

"Als ik die pech had op het goede moment, kon ik de finale rijden. Meer dan in de Ronde van Vlaanderen heb ik in Roubaix het gevoel gehad dat ik bekwaam ben om de finale te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties