Superstrijdlust zit De Gendt nog hoog: "Ik wist al bij het begin dat het niet van mij zou zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Superstrijdlust zit De Gendt nog hoog: "Ik wist al bij het begin dat het niet van mij zou zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt heeft zijn grote doel bereikt, hij won in elke Grote Ronde al een rit. Maar wat zijn z'n plannen voor 2018? Hij mikt op het voorjaar.

Hij heeft dus alles afgevinkt, maar heeft toch nog plannen. "Er mag altijd wel eens een klassieker bijkomen, maar daar vrees ik dat ik tekort zal schieten. Het Belgisch Kampioenschap is ook iets wat heel moeilijk te verwezenlijken is. Het enige dat ik nog wil, is zoveel mogelijk mooie koersen winnen", zegt De Gendt aan Sporza.

Er is één 'monsteretappe' van 60 kilometer

Hij greep naast de Superstrijdlust. "Na 1 à 2 dagen was de ontgoocheling al voorbij. Het ging er mij niet om of ik wel of niet gewonnen had. Het ging erom dat een ploegmaat, wiens vrouw mee in de jury zat mij op voorhand al vertelde dat ik de prijs hoe dan ook niet zou krijgen."

Hij wil opnieuw knallen in de Tour. "Ik heb het parcours nog niet grondig bekeken, maar ik heb wel gezien dat er veel meer kortere etappes zijn. Dat biedt wel perspectieven voor mij. Er is 1 "monsteretappe" van 60 kilometer. Die gaat heel lastig worden. Vorig jaar was de lastigste etappe de korte rit van 110 km en dat was "vollen bak" koersen van begin tot einde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties