Is Quick-Step Floors verzwakt na het afscheid van Tom Boonen? "We zullen alvast wilder zijn dan vorig jaar"

Redactie
| 8 reacties
Is Quick-Step Floors verzwakt na het afscheid van Tom Boonen? "We zullen alvast wilder zijn dan vorig jaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors begint voor het eerst sinds lang aan een klassiek voorjaar zonder speerpunt Tom Boonen. En dus is de hamvraag: zal de Belgische formatie sterker voor de dag komen dan voorheen of net niet?

De aanwezigheid van Boonen zorgde ervoor dat andere renners genre Stybar, Terpstra en vorig jaar nog Gilbert konden profiteren om af en toe hun graantje mee te pikken. Nu kunnen ze zich niet langer verschuilen achter Boonen.

Of de ploeg nu zwakker is geworden? "Ik hoop van niet", gaat Lefevere bij Het Nieuwsblad in op de kwestie. "Ik win nog altijd even graag als toen ik vijftien was. De manier waarop Gilbert me uitdaagt, geeft me direct goesting om twee jaar voort te doen. We zullen alvast wilder zijn dan vorig jaar."

Met respect gekoerst

"Ik wil niets afdoen aan de verdiensten van Tom Boonen, maar we hebben in zijn laatste koersweken met heel veel respect voor Tom gekoerst om hem te proberen in de situatie te brengen dat hij misschien gewonnen zou kunnen hebben", aldus Lefevere. "Er zijn mensen die hun eigen ambities opzij hebben geschoven. Dat was ook zo toen Museeuw afscheid nam. Als Johan er niet was geweest, was Tom vroeger doorgebroken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties