Serge Pauwels legt uit waarom hij graag bij Dimension Data wil blijven én: "Misschien vallen de puzzelstukjes dit jaar wel in elkaar"

Redactie
| 3 reacties
Serge Pauwels legt uit waarom hij graag bij Dimension Data wil blijven én: "Misschien vallen de puzzelstukjes dit jaar wel in elkaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Serge Pauwels begint in 2018 aan zijn vierde seizoen bij het Zuid-Afrikaanse Dimension Data. De 34-jarige Belg mikt ook dit jaar weer op een ritzege in de Tour de France.

Pauwels ligt nog één seizoen onder contract bij de ploeg van onder meer Mark Cavendish en nieuwe aanwinst Julien Vermote. "Ik ben einde contract, maar zou hier graag bijtekenen", bekent Pauwels. "Liefst nog 2 jaar. Ik wil nog zo lang mogelijk koersen."

"Ik kan hier de renner zijn die ik wil zijn. Ik krijg veel vrijheid, dat is niet bij alle ploegen een evidentie. Je wordt al snel in een hokje geduwd", zegt Pauwels, die voor de Tour ook nog in actie komt in de Ronde van het Baskenland en de Tour of Yorkshire, waar hij zijn titel verdedigt. "Ik moet overal kansen proberen te grijpen, want die liggen niet dik gezaaid."

Tour de France

"Maar een ritzege in de Tour is het hoogste. Dat streepje staat nog niet achter mijn naam. Als je op mijn 15e had gezegd dat ik 2e zou geworden zijn in een Tour-rit naar de Ventoux, dan had ik meteen getekend. Maar het blijft toch jammer dat het me nog niet gelukt is te winnen. Misschien vallen dit jaar de puzzelstukjes wel in elkaar", klinkt het nog bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties