Geen hoop meer op regenboogtrui: "De suprematie van Mathieu van der Poel heeft mijn ambities ook een knauw gegeven"

Redactie
| 5 reacties
Geen hoop meer op regenboogtrui: "De suprematie van Mathieu van der Poel heeft mijn ambities ook een knauw gegeven"
Foto: © photonews

Het waren moeilijke weken voor veldrijder Lars van der Haar. De Nederlander kampte met een probleem aan de schouder en verhoogde bloedwaardes die tot klierkoorts konden leiden. Van der Haar staat straks aan de start in Nommay, maar winst op het WK heeft hij uit zijn hoofd gezet.

Niels Albert schoof de naam van Lars van der Haar naar voor op het WK in Valkenburg, dat binnen twee weken gereden wordt. "Toen ik aan het seizoen begon, geloofde ik er echt in", aldus de crosser van Telenet-Fidea in HLN. "Het WK was mijn grote doel. Ik dacht dat ik kon winnen. Vandaag geloof ik daar minder in."

Van der Haar is van zijn fysieke problemen verlost, maar hij droomt niet meer van de regenboogtrui. "De suprematie van Mathieu van der Poel heeft mijn ambities ook een knauw gegeven. Ik had niet verwacht dat hij zó dominant zou zijn."

"Tegen deze van der Poel had ik zelfs in bloedvorm weinig kans gemaakt"

"Ik had gehoopt dat hij en Wout van Aert elkaar waard zouden zijn en dat ik met mijn explosiviteit en goeie tactische keuzes zou kunnen profiteren van de rivaliteit, zoals in Ronse. Het is amper gebeurd. Tegen deze van der Poel had ik zelfs in bloedvorm weinig kans gemaakt", weet van der Haar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties