Twee keer aan het feest Down Under: "Was erop gebrand om die tweede overwinning te pakken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Twee keer aan het feest Down Under: "Was erop gebrand om die tweede overwinning te pakken"
Foto: © photonews

De Tour Down Under werd in stijl afgesloten door André Greipel (Lotto Soudal). De Duitse sprinter sprintte in de straten van Adelaide naar zijn tweede ritzege, zijn achttiende al in totaal Down Under.

De tweede ritzege in enkele dagen tijd voor Greipel. "Het is fantastisch om de Tour Down Under af te sluiten met twee ritzeges", zegt Greipel bij zijn team. "Zowel ik, als Ewan, Sagan en Viviani hadden al een rit gewonnen en ik was erop gebrand die tweede overwinning te pakken. Het voelt heel goed dat ik hen opnieuw achter mij heb kunnen laten."

Ewan als een kanonbal

Ewan leek op weg naar de zege, maar werd toch nog overklast door de Gorilla. "Caleb Ewan vertrok als een kanonbal en het was niet eenvoudig om over hem te komen, maar quasi op de meet lukte het me toch."

"Het verleden leert me dat deelnames aan de Tour Down Under en ritzeges hier telkens de voorbode waren voor een goed seizoen. Ik hoop dat dat dit keer ook het geval is. Ik ga met een zeer voldaan gevoel naar huis na twee mooie weken in Australië. Nu neem ik enkele dagen rust om daarna op te bouwen naar mijn volgende doelen", besluit Greipel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties