Twee rondes een duel in Nommay, maar daarna pakt Mathieu van der Poel weer uit met demonstratie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 34 reacties
Twee rondes een duel in Nommay, maar daarna pakt Mathieu van der Poel weer uit met demonstratie

Niks te doen aan Mathieu van der Poel in Nommay. De Nederlander ging in de Wereldbekerwedstrijd verder op zijn elan van de laatste weken en maanden en won overtuigend. Wout Van Aert werd tweede, Toon Aerts derde.

De kanonnen waren goed van start gegaan, maar nog voor het einde van de tweede ronde was er al een aardige voorsprong voor Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. In de achtergrond volgde het duo Laurens Sweeck en Toon Aerts.

Maar van der Poel nam gaandeweg ook steeds meer voorsprong op grote concurrent Van Aert, die steeds meer de rol moest lossen. Wat daarna volgde, was een nieuwe onemanshow van van der Poel. De Nederlander reed ongenaakbaar naar de zege en bewees opnieuw wie dé grote favoriet is voor het WK in Valkenburg.

6 op 8 in Wereldbeker

De voorsprong werd nog steeds groter en nummer drie Toon Aerts volgde op bijna twee minuten van de Europese kampioen bij het ingaan van de laatste ronde. Aerts vervolledigde uiteindelijk het podium naast van der Poel en Van Aert. Voor van der Poel is het zijn 25e zege van het seizoen, zijn 6e al in de Wereldbeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties