Keisse over dé spurtbom van Quick-Step: "Fernando is niet honderd procent normaal"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Keisse over dé spurtbom van Quick-Step: "Fernando is niet honderd procent normaal"

Fernando Gaviria staat door het vertrek van ene Marcel Kittel volledig in de schijnwerpers bij Quick-Step Floors. De Colombiaan wordt het speerpunt in de Tour de France. Iljo Keisse geeft een portret van zijn kamergenoot mee.

“In het begin dacht ik: Waar ben ik nu aan begonnen", aldus Keisse over zijn kamergenoot in Het Nieuwsblad. "Hij is jong, dat zie je aan zijn manier van doen. En zoals alle kampioenen is hij niet 100 procent normaal. Een beetje plezant gek, zeg maar, al kan hij ook heel gefocust zijn. Hij heeft het allebei. En hij kijkt natuurlijk fel op naar ­Peter Sagan.”

“Fernando ziet zichzelf een beetje als een kopie van hem. Het moet nog blijken of dat effectief zo is, toch op de weg. Op de piste is hij het al. Hij liet al leuke dingen zien. Doe het maar na, hé: vier ritten winnen in de Giro. En hoe."

Fernando Sagan

Hij is goed op weg om Sagan op alle vlakken na te doen. "Hij heeft geen schrik, weet wat hij kan. En hij laat dat graag zien. Net als Sagan rijdt hij nu ook al zo dwars door het peloton heen. Hij heeft véél Sagan-trekjes.”

De Colombiaan wil er ook staan in het Belgische openingsweekend. "Hij is zot van de Vlaamse koersen. Hij wil als allereerste Zuid-Amerikaan geschiedenis schrijven in de kasseiklassiekers."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties