Nog een weg terug voor Kevin Pauwels? "Ik ben op mijn 34 of 35 nog wereldkampioen geworden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Nog een weg terug voor Kevin Pauwels? "Ik ben op mijn 34 of 35 nog wereldkampioen geworden"
Foto: © photonews

In de WK-selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout was er geen plek voor ervaren rot Kevin Pauwels. De crosser van Marlux-Bingoal is er voor het eerst sinds 2001 niet bij. "Misschien heeft hij dit wel nodig", aldus Erwin Vervecken.

De oud-wereldkampioen blijft positief. "Het is niet omdat je een minder seizoen hebt dat hij aan het einde van zijn carrière moet denken", opent Vervecken bij Wielerkrant.be. "Hij is 33, ik ben op mijn 34 of 35 nog wereldkampioen geworden. Ik heb zelf ook mindere seizoenen gehad. Als je sinds 2001 een eerste keer moet thuisblijven van het WK, dan is dat niet leuk. Gelukkig heb ik het zelf nooit meegemaakt, al lag ik in mijn laatste twee seizoenen wel in de balans om de laatste positie in te vullen."

Minder seizoen

"Het is een - hoe zal ik het zeggen - formele erkenning dat het een minder seizoen is van Kevin. HIj gaat vrees ik zelfs uit de top 10 van de UCI-ranking vallen en dan sta je in de grote koersen op de tweede rij. Dan wordt het inderdaad wel moeilijker. Hij gaat opnieuw moeten knokken."

"Ik zou rustig blijven als ik van Kevin was"

Zelf spreekt Pauwels vaak over problemen aan de rug. "Die rugproblemen hoor je al vijf à zes jaar. Hij heeft nog enkele moeilijke seizoenen gehad. Ik zou rustig blijven als ik van Kevin was. Misschien heeft hij dit ook wel nodig. Misschien is dit een nieuwe 'push' voor een betere voorbereiding. Of is de scherpte en motivatie wel een beetje weg."

Ook Vervecken vindt dat de bondscoach naar de prestaties van dit seizoen én niet naar het palmares van een crosser moet kijken. "Ik vind dat ze de zeven beste renners in de ogen van de bondscoach moeten selecteren. Je moet geen rekening houden met een kamergenoot of palmares", besluit Vervecken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties