Analyse Aan de conditie van Wout Van Aert zal het in Valkenburg niet liggen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Aan de conditie van Wout Van Aert zal het in Valkenburg niet liggen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Hoogerheide vond afgelopen zondag de generale repetitie voor het wereldkampioenschap in Valkenburg plaats. Mathieu van der Poel won (opnieuw), maar zo gemakkelijk liet grote concurrent Wout Van Aert niet begaan.

Mathieu van der Poel had al snel een voorsprong te pakken op de concurrentie, maar Wout Van Aert liet die - zoals soms de afgelopen maanden het geval was - nooit echt heel groot worden. De wereldkampioen bleef constant op 15 seconden van van der Poel hangen. Uiteindelijk kwam hij met een achterstand van 9" binnen.

Geruststelling

Een nieuwe zege voor van der Poel, maar het stelt Van Aert en zijn ploegleider/mentor Niels Albert ongetwijfeld gerust wat Van Aert zondag liet zien. Het geeft hoop voor zondag, want conditioneel is Van Aert duidelijk helemaal in orde.

Alleen is er natuurlijk één probleem voor de wereldtitel. Aan een Mathieu van der Poel in topvorm is weinig te doen. Dat hebben we de afgelopen maanden genoeg mogen concluderen. Hoe sterk Van Aert zondag ook voor de dag zal komen, het zal voor een groot deel ook aan de Nederlander zelf liggen. Al hopen we na de laatste drie jaar dat het WK eindelijk nog eens zonder pech of valpartijen beslist wordt.

Het parcours zal mede door het weer voor een zware wedstrijd zorgen. Het speelt mogelijk in het voordeel van de huidige wereldkampioen. De vele technische stukken zijn dan weer spek naar de bek van van der Poel. Eén ding is zeker: Van Aert kan zijn seizoen alleen nog maar meer kleur geven door een tweede regenboogtrui op rij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties