België - Nederland 1-0: beresterke Sanne Cant majestueus naar nieuwe wereldtitel

België - Nederland 1-0: beresterke Sanne Cant majestueus naar nieuwe wereldtitel
Foto: © photonews

De eerste wereldtitel voor de Belgen op het WK in Valkenburg is binnen. Sanne Cant raakte in een zwaar duel met Katie Compton terecht, maar kon op het einde haar tweede wereldtitel op rij vieren.

De modder in Valkenburg wordt steeds zompiger en dus is het aan de mensen met power. "Als je over de schreef gaat, zou je wel eens een saflet kunnen krijgen", aldus Sanne Cant vooraf. En ze kreeg zeker geen ongelijk op een erg zwaar parcours.

Katie Compton en Sanne Cant hadden de voorbije weken wereldbekercrossen gewonnen en die twee vrouwen maakten er uiteindelijk een interessant duel om goud van. In de voorlaatste ronde leek de Amerikaanse het strijd in haar voordeel te gaan beslechten.

Bij het ingaan van de laatste ronde had ze nog een zestal seconden voorsprong, maar daarna kwam Cant nog terug. Erop en erover en uiteindelijk gaf ze nog een serieuze saflet aan de Amerikaanse. Meteen de tweede wereldtitel voor de Belgische.

Compton werd tweede, Lucinda Brand vervolledigde het podium na een lange strijd met de Luxemburgse Majerus. De eerste wereldtitel voor de Belgen is binnen, kan Wout Van Aert (of een andere Belg) er morgen meer van maken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties