Bondscoach reageert op knokpartij: "Nog nooit meegemaakt" en "Misschien in het nachtleven, maar op de cross?"

Redactie
| 25 reacties
Bondscoach reageert op knokpartij: "Nog nooit meegemaakt" en "Misschien in het nachtleven, maar op de cross?"
Foto: © photonews

Sanne Cant is voor de tweede keer op rij wereldkampioen geworden in het veldrijden. In Valkenburg hield ze Compton en Brand achter zich. De wereldtitel kreeg wel nog een kleine, bittere nasmaak met een handgemeen. Bondscoach Vanthourenhout begreep er niks van.

Het kwam na de wedstrijd van de vrouwen in Valkenborg tot een knokpartij met rake klappen tussen de entourage van Cant en enkele bewakingsagenten.

Bondscoach Vanthourenhout was een getuige van het eerste uur. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Gelukkig waren er geen kinderen bij. Onbewust werd ik in de discussie betrokken, ik vond het mijn verantwoordelijkheid om te zien of ik het kon oplossen."

Gelukkig geen kinderen bij

"Er werd zeer agressief opgetreden, tot slagen en verwondingen toe", ging hij verder bij Sporza. "Dat hoort niet thuis in het wielrennen. Een tiental mensen van de security nam een groep in een soort container op de parking, echt gewelddadig - ik werd ook meteen vastgegrepen."

"In die box gebeurden dingen ... Niet om aan te zien. In het nachtleven kan je zo'n dingen misschien doen, maar niet in deze organisatie. Zelfs de WK-organisatie mocht niet binnen in de container, ze waanden zich boven alles en iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties