"Een plan tegen Mathieu? In Tabor was er dat ook, dat mocht weg na de eerste bocht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
"Een plan tegen Mathieu? In Tabor was er dat ook, dat mocht weg na de eerste bocht"
Foto: © photonews

Door de suprematie van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert is het vooral ook uitkijken naar wie er zondag beslag legt op de derde plek. Michael Vanthourenhout is één van die outsiders, al wil hij niet weten van een plannetje tegen van der Poel.

"Wout en Mathieu moeten pech hebben of anders worden ze gewoon één en twee", is Vanthourenhout duidelijk bij Wielerkrant.be. "Het wordt zaak om ze zo lang mogelijk te volgen. De start zal heel erg belangrijk zijn, want we duiken meteen dat bos in. Daar zullen ongetwijfeld valpartijen komen."

Ook die andere landgenoot Toon Aerts zal zich niet verstoppen en wil zo lang mogelijk meestrijden vooraan. "Het is zoals Toon zegt: we moeten zo lang mogelijk meegaan. Maar zelfs dan zullen de verschillen al vrij groot zijn. Ik denk niet dat er in de laatste twee rondes nog veel van positie zal veranderd worden."

Plan in Tabor

Een plan hoeft er niet gemaakt te worden voor komende zondag. "Op het EK in Tabor was er ook een plan bedacht. Dat was al voorbij na de eerste bocht. We zijn met zeven renners, we moeten allemaal goed starten. In de eerste ronde kunnen we iets doen voor elkaar, maar op het einde zullen de verschillen echt groot zijn", besluit de crosser van Marlux-Bingoal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties