Neemt Laura Verdonschot drastische beslissing na moeilijk WK? "Misschien het slimste"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 14 reacties
Neemt Laura Verdonschot drastische beslissing na moeilijk WK? "Misschien het slimste"
Foto: © photonews

Voor Laura Verdonschot zat er op het WK in Valkenburg niet meer in dan een verre ereplaats: tiende op 2.41 van winnaar Evie Richards. En zo is er geen plotse remonte gekomen na een moeilijk seizoen voor de Limburgse.

"Het was mijn laatste jaar bij de beloften en het wil gewoon niet lukken dit jaar precies, het wil gewoon niet meezitten. Als je niet 100% bent op een parcours als dit, dan wordt dat keihard afgestraft. Ik voelde het al in de eerste ronde", aldus Verdonschot bij Sporza.

Einde seizoen?

"Mijn lichaam is een beetje op en kan niet meer herstellen van de inspanningen dat het moet leveren tijdens de crossen. Dat is erg belangrijk. Misschien is het seizoen nu stoppen het slimste, al wil je dat nooit graag doen. Het was mijn laatste kans op een medaille bij de beloften en daar eindig ik ver vandaan."

"Ik wilde het goede seizoen van vorig jaar bevestigen, maar mijn lichaam wil gewoon niet mee. Dat ik dan ook nog uit mijn klikpedaal schiet bij de start? Ja, als het allemaal tegenzit ... Maar ik maak ook continu fouten waar ik normaal gezien bij de betere ben technisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties