"Niet ideaal wanneer je pas de week voor het WK je eerste cross in een maand tijd rijdt"

Redactie
| 2 reacties
"Niet ideaal wanneer je pas de week voor het WK je eerste cross in een maand tijd rijdt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze had van het wereldkampioenschap in Valkenburg een groot doel gemaakt, maar bijna kwam ex-wereldkampioene Marianne Vos niet aan de start in Nederland. Na een moeilijke maand door ziekte kwam ze er pas twee weken geleden door.

Vos twijfelde dan ook lang over haar deelname, maar is er dan toch bij. "Het was niet dat ik twijfelde aan het WK, ik was gewoon lange tijd niet goed genoeg", bekent ze in Het Nieuwsblad. "Bij het begin van het jaar ben ik na de GP Sven Nys ziek geworden. Dat is lang in mijn lijf blijven hangen. Pas op stage in Mallorca was dat helemaal uit mijn lichaam."

80 à 90 procent

De Nederlandse is nog wat verwijderd van haar beste vorm. Aan hoeveel procent zit ze nu? "Tachtig procent. Vandaag hoop ik op negentig procent. Ik voel me fris. Ik ben blij met waar ik sta. Hoogerheide was vorige week een heel ander parcours, maar mijn laatste ronde gaf veel vertrouwen. Ik eindigde daar vierde, dus op het WK moet dat ook kunnen."

"Anderzijds: het is niet ideaal wanneer je pas de week voor het WK je eerste cross in een maand tijd rijdt. Ik ben zeker minder goed dan vorig jaar", is ze eerlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties