Onze sterren voor het WK: Mathieu van der Poel en Wout Van Aert (meer dan) een streepje voor

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Onze sterren voor het WK: Mathieu van der Poel en Wout Van Aert (meer dan) een streepje voor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Krijgen we zondag dan toch wat spanning of niet in Valkenburg? Mathieu van der Poel is dé grote favoriet voor de wereldtitel, Van Aert staat een trapje onder de Nederlander. Wielerkrant.be deelde de sterren uit voor het WK.

Dat Mathieu van der Poel de favoriet voor een tweede wereldtitel is, hoeft niet te verwonderen. De Nederlander heeft al 26 zeges op zak en is - mits een zege zondag - op weg naar de magische grens van 30. De Nederlander is dan ook met een straatlengte voorsprong onze favoriet voor de regenboogtrui. Hij krijgt dan ook vier sterren.

In ons sterrensysteem krijgen in principe twee renners drie sterren, maar Wout Van Aert is nu eenmaal buiten categorie tegenover de rest.

De spanning zal er wellicht om de derde podiumplek zijn. Daar komen heel wat outsiders voor in aanmerking. Laurens Sweeck en Toon Aerts zijn de laatste maanden vaste klanten voor het podium. Lars van der Haar zou dat - zeker in Valkenburg - moeten zijn. Maar de afgelopen weken zat alles wat tegen voor de Nederlander van Telenet Fidea.

En ook Michael Vanthourenhout is zeker een uitdager voor de bronzen plak. De West-Vlaming van Marlux-Bingoal presteerde de laatste jaren altijd sterk in Valkenburg. De hoogtemeters spelen zeker in zijn voordeel. De overige sterren gaan overigens naar ofwel Nederlanders ofwel Belgen.

De sterren van onze redactie voor het WK in Valkenburg:

**** Mathieu van der Poel
*** Wout Van Aert
** Laurens Sweeck, Toon Aerts en Lars van der Haar
* Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel, Tim Merlier, David van der Poel en Daan Soete

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties