Patrick Lefevere heeft het over zijn grootste nachtmerrie én: "Ik heb al gedacht aan stoppen, maar... "

Redactie
| 6 reacties
Patrick Lefevere heeft het over zijn grootste nachtmerrie én: "Ik heb al gedacht aan stoppen, maar... "

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij heeft suikerziekte en in het verleden al kanker overwonnen. Toch geeft Quick-Step Floors-ploegmanager Patrick Lefevere zich voor het volle pond in zijn job. En aan stoppen denkt hij ook nog niet.

Toch staat Lefevere ook stil bij de dood. "Heel recent nog", bevestigt Lefevere. "Ik leef en werk in een gevaarlijke sport. Vorige week zijn Petr Vakoc en Laurens De Plus op training in Zuid-Afrika aangereden door een camion. Dat is mijn ergste nachtmerrie: dat ik ooit een renner zou verliezen."

Hij is dan ook meer bezig met de gezondheid van zijn renners dan die van zichzelf. "Aan mijn eigen eindigheid denk ik veel minder. Door die kanker is zestig procent van mijn pancreas weggenomen, samen met mijn galblaas en twaalfvingerige darm", vervolgt Lefevere in HLN. "Een snee van hier tot in Tokio, van mijn bekken tot mijn borst, maar als ik me 's morgens sta te scheren voor de spiegel, zie ik het niet eens. Raar, hé."

"Ik ben geen mecenas, want ik word er goed voor betaald"

"Journalisten vragen me vaak hoelang ik nog doorga. Ik heb al gedacht aan stoppen, maar als 75 paar ogen naar je kijken en op je rekenen, stop je niet zomaar. Jullie noemen het ijdelheid, maar ik voel me echt verantwoordelijk voor die mensen. Ik doe ook voort voor hen. Pas op, ik ben geen mecenas, want ik word er goed voor betaald, maar dat zit wel in mij: het goede proberen doen. Dat is mijn vorm van geloof belijden", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties