Scherpe Cant na tweede wereldtitel: "Van september tot nu top en daarom ook blij dat Compton tweede is"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 26 reacties
Scherpe Cant na tweede wereldtitel: "Van september tot nu top en daarom ook blij dat Compton tweede is"
Foto: © photonews

Sanne Cant heeft haar tweede wereldtitel beetgepakt in Valkenburg. Na een straffe slotronde pakte de Belgische alsnog het goud, ook al vreesde ze zelfs even dat het zilver zou worden. "Maar Katie had de trui ook wel verdiend."

"Ik ben heel erg moe, dit was de moeilijkste race uit mijn carrière. Ik dacht echt dat ik tweede zou worden tot in de laatste ronde. Een ongelooflijk lastig parcours. Een klein foutje had nog dodelijk kunnen zijn. Het was veel loopwerk, echt lastig", pufte Sanne Cant aan de streep.

Compton ook een echte crosser

"Katie Compton is ook een echte crosser, zij had de trui ook verdiend omdat ze ook van september tot het einde van het seizoen rijdt. Maar ik ben natuurlijk erg blij dat ik mijn trui kan behouden. Ik won de tweede wereldbeker in september al, nu win ik nog steeds. Dan ben je een heel seizoen goed bezig."

Cant genoot van haar tweede wereldtitel: "Dit terrein was volgens velen niks voor mij, dus is het wel aangenaam dat ik hier ook kan laten zien dat ik het wel kan. Op dat gebied is deze wereldtrui misschien nog mooier en beter dan die van vorig jaar. Ik zou de trui graag nog een paar jaar houden natuurlijk", kon er een lachje af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties