Sven Nys: "Ik heb het eerlijk gespeeld, liever was ik groot in iets kleins dan klein in iets groots"

Redactie
| 13 reacties
Sven Nys: "Ik heb het eerlijk gespeeld, liever was ik groot in iets kleins dan klein in iets groots"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In tegenstelling tot de hedendaagse toppers bleef Sven Nys het veldrijden altijd trouw en stapte hij nooit over naar de weg. En daar heeft hij geen spijt van, bevestigde hij in een dubbelinterview met Mathieu van der Poel.

Van der Poel zelf zal wellicht na de Spelen van 2020 op zijn 25e naar de weg overstappen. De Nederlander vindt dat hij dan nog tijd genoeg heeft om op de weg te koersen én zich klaar te stomen voor de klassiekers. "De afstand is trainbaar. Maar je moet wel investeren in die klassiekers, merkte ik zelf", aldus Nys in HLN. "In Parijs-Roubaix zat ik in de kopgroep, met zicht op de top tien. Tot plots: knip, licht uit."

Op de vraag van Mathieu over Nys nooit spijt heeft gehad dat hij niet voor de weg koos, is Nys duidelijk. "Niet echt. Het veldrijden was mijn natuurlijke biotoop", klinkt het. "Het wegwielrennen was in die tijd één groot vraagteken. Je zag en hoorde te veel dingen, het was een slechte periode om coureur te zijn."

Bewuste keuze

"Ik heb het eerlijk gespeeld met mezelf. Zo niet had ik hier nu niet gezeten, na zo'n fantastische carrière. Ik heb een bewuste keuze gemaakt. Liever was ik groot in iets kleins dan klein in iets groots. Ik denk dat het klimaat wat dat betreft verbeterd is. Jonge renners krijgen nu meer de kans om zich te profileren", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties