Wout Van Aert en vader blikken terug op commotie voor WK van 2017: "Wij zijn geen bedriegers. En God straft onmiddellijk"

Redactie
| 30 reacties
Wout Van Aert en vader blikken terug op commotie voor WK van 2017: "Wij zijn geen bedriegers. En God straft onmiddellijk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Wout Van Aert was het dit jaar wel een vlotte voorbereiding richting WK. Vorig jaar sukkelde hij met zijn knie in aanloop naar het WK in Bieles. Al werd er toen gesuggereerd dat hij Hoogerheide links liet liggen om zich medisch beter voor te bereiden.

Wout Van Aert en vader Henk komen een jaar later terug op die heisa. "Dat heeft mij zwaar geraakt", zegt Van Aert senior. "Er werd gesuggereerd dat Wout een blessure fakete, terwijl ik met mijn eigen ogen moest toezien hoe hij zelfs de trap niet op kon. Dan gaat het niet meer over sport. Dan gaat het over de integriteit van onze familie. Van de naam Van Aert. Dat pik ik niet. Van niemand. Wij zijn geen bedriegers."

Ook bij de wereldkampioen zelf zet het nog kwaad bloed. "Ik ben daar nog kwaad over", vertelt hij in HNB. "Het WK stond voor de deur, ik mocht van de dokter een hele week niet rijden en dan moet je dat horen. Ik heb intussen geleerd dat veldrijden ook een mentale sport is. En voor mijn part mag iedereen zelf beslissen hoe belachelijk hij zich wil maken om de ander onderuit te halen. Maar dat ga ik nooit vergeten."

"Ik heb intussen geleerd dat veldrijden ook een mentale sport is"

Het werd dus een tweede wereldtitel op rij bij de profs. "Dat was geen geluk", gaat Henk Van Aert verder. "Ik ben op dat vlak misschien een rare charel, maar ik ben ervan overtuigd dat er iets als rechtvaardigheid bestaat. Voorbestemming zelfs."

"Sommige zaken gebeuren niet toevallig. Degenen die voor dat WK geprobeerd hebben om onze Wout op die manier onderuit te halen, zijn dezelfde die op dat kampioenschap zoveel pech hadden. God straft onmiddellijk", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties