Wout Van Aert niet eens met grote concurrent Mathieu van der Poel: "Wie hier niet doseert, ..."

Redactie
| 17 reacties
Wout Van Aert niet eens met grote concurrent Mathieu van der Poel: "Wie hier niet doseert, ..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel liet na de parcoursverkenning weten dat het rondje in Valkenburg hem wel ligt. Volgens grote concurrent Wout Van Aert wordt het alvast loodzwaar in Nederlands Limburg.

Van er Poel ging vrijdag het parcous verkennen dat vader Adrie in elkaar heeft gestoken. "Niels is me komen briefen over de staat van het parcours: in tegenstelling tot wat ik hoor van Mathieu van der Poel vind ik het wel loodzwaar", bevestigt Van Aert in HLN. "Wie hier niet doseert, kan zichzelf tegenkomen en kopje-onder gaan. De materiaalpost bijvoorbeeld is een klein moeras."

"De voorbije dagen is die zone zo veel mogelijk gespaard gebleven, maar de vier voorafgaande wedstrijden zullen die passage herschapen in een modderpoel en dat is dan maar één van de vele loopstroken. Mathieu verkende gisterenvoormiddag voor het eerst de omloop en maakte naar verluidt een ferme tuimelperte. Niets fout mee. Tijdens zo een verkenning is het wat aftasten, de beste lijnen zoeken."

Nog één dag wachten tot D-day. "Zelf rijd ik deze middag, tussen de WK's voor junioren en dames door, ook nog een aantal rondjes en kan ik een punt zetten achter mijn voorbereiding die volledig volgens plan is verlopen. Zoals steeds, eigenlijk. De aard van het beestje, hé. Lastminutewijzigingen zijn niet aan mij besteed", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties