Amerikaans toptalent en ex-stagiair bij Etixx-Quick Step houdt wielrennen op zijn 20e al voor bekeken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 128 reacties
Amerikaans toptalent en ex-stagiair bij Etixx-Quick Step houdt wielrennen op zijn 20e al voor bekeken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De wielerwereld is een groot talent kwijt. Het amper 20-jarige Amerikaanse toptalent Adrien Costa houdt het wielrennen voor bekeken. Vorig jaar nam hij al een pauze door vermoeidheid, maar het is helemaal op bij Costa.

Adrien Costa zegt het wielrennen dus vaarwel. Dat heeft hij laten weten in een persbericht bij zijn team. Hagens Berman Axeon, de ploeg van Axel Merckx. Costa was één van de grootste talenten bij de beloften. In 2016 werd hij onder meer tweede in de Tour of Utah, tussen de profrenners (zie foto).

Stagiair bij Lefevere

Ook Lefevere zag dat Costa veel talent had en daarom kreeg de Amerikaan destijds ook een stageplek bij Etixx-Quick Step. Vorig jaar liep het echter mis. In april kondigde hij door de vermoeidheid een pauze van de wielersport aan. Maar Costa laat nu dus weten niet meer terug te keren.

"Ik ben niet klaar om opnieuw te koersen", aldus Costa. "Door de stoppen met koersen heb ik heel wat over mezelf geleerd. Ik meb me gerealiseerd dat een groot deel van mijn leven enkel uit wielrennen bestond. Ik wil Axel (Merckx, red.) en de ploeg bedanken voor de kansen die het me gaf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties