Gedoodverfde opvolger Marcel Kittel grijpt naast de bloemen: "Ontgoocheld dat ik het team niet kon belonen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Gedoodverfde opvolger Marcel Kittel grijpt naast de bloemen: "Ontgoocheld dat ik het team niet kon belonen"
Foto: © photonews

Geen zegeruiker voor Elia Viviani in de Ronde van Dubai. De pijlsnelle Italiaan van Quick-Step Floors moest in de openingsrit zijn meerdere erkennen in Dylan Groenewegen en moest ook Magnus Cort Nielsen voor zich dulden.

De bijna 29-jarige opvolger van Marcel Kittel bij het team van Patrick Lefevere baalde toch een beetje want de ploegmakkers leverden topwerk af: "De jongens deden het fantastisch. We waren echt sterk en hebben dat getoond door al op drie kilometer van het einde het heft in handen te nemen. We probeerden aan de rechterkant van de weg te blijven om zo beschermd te zitten tegen de zijwind."

Fractie van seconde

Alles leek dan ook perfect te verlopen in de aanloop naar de massasprint: "We hebben strikt ons plan gevolgd en mijn benen waren goed, maar het mocht niet zijn. Achteraf bekeken had ik in de sprint misschien de linkerkant moeten kiezen, maar dat is zo'n beslissing die je een fractie van een seconde moet nemen. Ik ben ontgoocheld dat ik mijn ploegmakkers niet kon belonen, maar morgen proberen we het gewoon opnieuw", klinkt het op de website van de ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties