Jurgen Mettepenningen in de wolken: "Dit was één van de mooiste momenten uit het bestaan van onze ploeg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jurgen Mettepenningen in de wolken: "Dit was één van de mooiste momenten uit het bestaan van onze ploeg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen leek uit te draaien op een ontgoocheling voor Marlux-Bingoal, maar het WK bracht daar op wonderbaarlijke wijze verandering in. Eli Iserbyt pakte goud bij de beloften, Michael Vanthourenhout veroverde zilver bij de elite. Jurgen Mettepenningen was dan ook bijzonder tevreden.

"Ik liet het Michael en Eli vandaag nog eens weten: dit was één van de mooiste momenten uit het bestaan van onze ploeg", vertelt Mettepenningen bij zijn team. "Een wereldkampioenschap vlakbij België, met heel veel volk op het parcours en met al onze sponsors vlakbij in een restaurant: het plaatje klopte volledig. Ik zag gisteren (zondag) taferelen bij onze sponsors en omkadering die ik nog niet vaak heb gezien."

Het waren moeilijke maanden voor de ploeg van Jurgen Mettepenningen. "Het is een heel zwaar seizoen geweest. Voor iedereen in de ploeg. Met heel erg veel pech ook, maar die kon niet blijven duren. Dus hoop je dat op dat ene moment, het WK, toch nog alles in zijn plooi valt. En dat gebeurde ook. De mensen in onze ploeg verdienen dit. Ik ben heel blij, voor de renners, maar ook voor de sponsors en medewerkers."

"We hebben getoond dat we nog altijd thuishoren bij de top"

Het WK werd dus een absolute voltreffer. "We hebben op de belangrijkste wedstrijd van het jaar alle ontgoochelingen van de voorbije weken omgezet in iets heel moois. En we hebben getoond dat we nog altijd thuishoren bij de top. Twee van de vier Belgische medailles komen van ons: toch wel een schitterend resultaat."

'Niet alles goedgemaakt'

Mettepenningen hoopt dat dit het begin is van iets moois. "Dit WK heeft heel veel goedgemaakt, maar niet alles. Dat kon niet. Maar we kunnen nu wel met een gerust gemoed afsluiten: onze renners hebben getoond hoe hoog hun niveau nog ligt. Het komt er nu op aan te leren uit de fouten die we afgelopen zomer hebben gemaakt. We gaan heel hard werken om volgende winter weer op hetzelfde niveau te presteren als dat van het WK", besluit Mettepenningen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties