Organisatoren Ronde van Dubai rekenden hem niet bij de topsprinters, maar hij gaf ze vandaag flink lik op stuk

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Organisatoren Ronde van Dubai rekenden hem niet bij de topsprinters, maar hij gaf ze vandaag flink lik op stuk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat noemen ze dan antwoorden met de pedalen. Dylan Groenewegen sprintte vandaag naar de bloemen in de opener van de Ronde van Dubai en haalde zo een beetje zijn gram. De organisatie had hem immers niet bij het kransje topsprinters gerekend. Oeps, foute inschatting...

De 24-jarige ex-kampioen van Nederland was gisteren niet uitgenodigd voor het traditionele perspraatje met de rappe kleppers. Niet dat hij ervan wakker ligt de katterappe Groenewegen, maar het zal hem misschien toch een beetje extra geprikkeld hebben: "Ach, het is niet aan mij om te stellen dat ik een plaats heb in het rijtje topspurters. De realiteit is wel dat ik vandaag win en in de voorbije Tour ook de snelste was op de Champs-Élysées. Dan ben je in mijn ogen toch geen slechte sprinter."

Het speerpunt van LottoNL-Jumbo betrok ook zijn noeste ploegmakkers in de dans: “Ze hebben echt goed werk afgeleverd en ik ben de jongens dan ook ontzettend dankbaar. Het was drummen geblazen, maar ik had een goeie lead-out”, klinkt het op de ploegwebsite. "Met nog 200 meter te gaan was het volle bak, maar ik won uiteindelijk wel. Het is geweldig om alle topsprinters te verslaan, dat voelt enorm goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties