Ploegleider Niels Albert ziet belangrijke factor in succes van Wout Van Aert: "Sindsdien is hij ongeslagen op zowel BK als WK"

Redactie
| 648 reacties
Ploegleider Niels Albert ziet belangrijke factor in succes van Wout Van Aert: "Sindsdien is hij ongeslagen op zowel BK als WK"
Foto: © photonews

Niels Albert zag Wout Van Aert voor het derde jaar op rij triomferen op het wereldkampioenschap. Dat Van Aert op de grote afspraken telkens zo goed voor de dag komt, is volgens Albert geen toeval.

Albert stond nog eens stil bij de winter van Van Aert. "Wat me na afloop het meest zal bijblijven, is de manier waarop hij met al die nederlagen is omgegaan", zegt hij in HLN. "Heel straf. Ik denk niet dat ik persoonlijk een renner ken die mentaal zo sterk in zijn schoenen staat als Wout van Aert. Deels met dank aan Rudy Heylen, denk ik. Zijn taak is om rust in ’t kopje van de renner te creëren en daar slaagt hij bij Wout nu al jaren op rij in."

Sportief succes

Al zijn er natuurlijk nog belangrijke factoren die meespelen. "Eén voorwaarde: je moet er zelf in geloven. Als je dat niet doet, heeft het mijns inziens ook weinig nut. Maar Wout heeft vanaf het begin van zijn samenwerking met Heylen ook sportief succes gehad. Sindsdien is hij ongeslagen op zowel BK als WK. Dat helpt uiteraard."

Wat zo een sportpsycholoog dan exact vertelt? Dat varieert van atleet tot atleet. Hij geeft in elk geval tips en trucs. Soms blijft het bij een informele babbel. Zelf - tijdens mijn carrière - herinner ik me zelfs een aantal momenten waarbij we gewoon samen biljartten. Ongedwongen. Zonder het te beseffen, luchtte ik intussen toch mijn hart en antwoordde hij met de juiste dingen", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties