Toon Aerts geeft bondscoach een pluim én: "Wie weet zijn er met deze groep in de toekomst nog enkele topprestaties mogelijk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Toon Aerts geeft bondscoach een pluim én: "Wie weet zijn er met deze groep in de toekomst nog enkele topprestaties mogelijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Drie gouden medailles voor ons land in Valkenburg. Het was één van de meest geslaagde wereldkampioenschappen voor België afgelopen weekend. Toon Aerts deelt een pluim uit aan de bondscoach.

Zijn eerste WK als bondscoach was meteen een voltreffer voor Sven Vanthourenhout. "Ik denk dat Sven Vanthourenhout een grote verdienste heeft in deze prestatie", zegt Aerts. "Ik ken Sven al enkele jaren, maar hij heeft als bondscoach gedaan wat ik verwacht had."

'Geweldige groep'

De 7 geselecteerden bij de elite heren waren één groep en kenden elkaar al jarenlang. "We hebben als groep toegeleefd naar dit WK. We hebben ons met een jonge groep van generatiegenoten geamuseerd. Het was heel leuk om met deze groep te werken. Het zijn jongens die allemaal nog een stap kunnen zetten in de toekomst."

"Hopelijk kunnen we dat met dezelfde groep doen en wie weet zijn er dan nog wel enkele topprestaties mogelijk. Het teamwerk was door het zware parcours op het WK niet aan de orde, maar in de dagen vooraf was dat heel belangrijk. En in de toekomst zullen er ongetwijfeld nog zulke omlopen komen", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties