Wat een inhaalrace! Belgische veldrijdster maakte maar liefst 20 plaatsen goed op WK: "Hadden er nog rondje mogen bijdoen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1268 reacties
Wat een inhaalrace! Belgische veldrijdster maakte maar liefst 20 plaatsen goed op WK: "Hadden er nog rondje mogen bijdoen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is niet het veldritseizoen van Jolien Verschueren en dus trok onze landgenote ook met bijzonder geringe ambities naar het WK in Valkenburg. Op Nederlandse bodem leverde de 27-jarige Oost-Vlaamse evenwel haar beste prestatie tot nog toe af.

Sanne Cant ging met de regenboogtrui aan de haal, Verschueren finishte uiteindelijk als 17de en kon best leven met dat resultaat. Ze deed immers nog nooit beter: "Het was niet bepaald mijn seizoen. Na een blessure in het begin, moest ik lang revalideren. Dat maakte dat mijn WK-selectie niet zo evident was", klinkt het in 'Het Laatste Nieuws'.

Rondje langer

Haar startpositie - de vierde rij - was allesbehalve ideaal, maar toch slaagde onze dappere landgenote erin om uit te pakken met een knappe inhaalrace: "Het werd toch wel een succes want ik heb maar liefst 20 plaatsen goedgemaakt. Voor mij had het WK gerust nog een ronde langer mogen duren."

Van plek 37 ging het naar 17, zo deed Jolien Verschueren zelfs beter dan Marianne Vos en Ellen Van Loy. "Ik blik met een heel goed gevoel terug op dit WK. Op de technische stroken heb ik wel wat foutjes gemaakt, maar de loopstroken speelden in mijn voordeel. In het slot had ik zelfs het gevoel dat ik nog meer had kunnen opschuiven. Een plaats in de top-15 zou heel mooi geweest zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties