Aanstaande papa Niels Albert en zijn vriendin kregen al twee keer goed nieuws tijdens zwangerschap

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1790 reacties
Aanstaande papa Niels Albert en zijn vriendin kregen al twee keer goed nieuws tijdens zwangerschap
Foto: © photonews

Gisteren kon u al lezen over het hobbelige parcours van Niels Albert en zijn vriendin Valeska richting zwangerschap en het koppel is ook tijdens de zwangerschap extra waakzaam, niet alleen inzake mogelijke hartproblemen.

In het weekblad Story vertelt de ex-wereldkampioen veldrijden en huidige ploegleider van Wout van Aert dat hij niks aan het toeval overliet: "Het hartje van onze baby wordt extra gecontroleerd, maar mijn hartziekte zou niet aangeboren zijn. Voor zover we weten, is het ook geen erfelijke aandoening. Niemand in mijn familie werd er al mee geconfronteerd. Mijn hart is waarschijnlijk verzwakt na een valpartij met de fiets waarbij ik vijf ribben had gebroken en mijn milt gescheurd was, al kan het ook zijn dat ik ben blijven fietsen met een bacterie die zich op de hartspier had gezet. Dat weten we niet. Maar nu gaat het goed met mij, ik heb geen last van die defibrillator."

Alles in orde

De 32-jarige Albert en Valeska lieten ook een zogenaamde NIPT-test uitvoeren, die kan uitsluitsel geven over bijvoorbeeld het syndroom van Down. "Het nichtje van Niels is een downkindje dus die test leek ons een goed idee, ook al had de gynaecoloog niets opgemerkt bij de nekplooimeting", vertelt de aanstaande mama. "We wilden echt helemaal zeker zijn en sinds dit jaar wordt die test toch volledig terugbetaald. Gelukkig blijkt alles in orde. Bij het resultaat zie je trouwens ook meteen het geslacht." Voor de nieuwsgierige babyfans: het wordt een dochtertje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties