Fernando Gaviria in de wolken met sprintzege voor eigen volk: "Compleet anders dan winnen in Europa"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Fernando Gaviria in de wolken met sprintzege voor eigen volk: "Compleet anders dan winnen in Europa"

Fernando Gaviria mikte gisteren al meteen in de roos tijdens de openingsetappe van de Colombia Oro y Paz. De 23-jarige sprintbom van Quick-Step Floors was dan ook een tevreden man. Al helemaal omdat hij door zijn ploegmaats en in het bijzonder loods Richeze perfect werd afgezet.

“Het was heel speciaal om hier te koersen in mijn eigen land. Het publiek gaf ons een geweldige ontvangst. Niet alleen vandaag overigens, maar sinds het moment we hier zijn aangekomen. Ik ben blij dat zo`n koers wordt georganiseerd in Colombia en nog blijer dat ik kon winnen. Het is compleet anders om hier te winnen dan in Europa”, liet Gaviria optekenen op de website van z'n team.

Met dank dus aan de ijverige ploegmaats, die de rode loper uitrolden voor hun razendsnelle kopman : “Ze leverden weer fantastisch werk af en ik hoefde het eigenlijk alleen maar af te maken. Die lokale ronde was mooi, een perfecte manier om deze koers te starten, in het ritme te komen en omringd te worden door geweldige fans. Ik ben blij dat ik aan de leiding sta, al weet ik dat ik de leiderstrui niet tot het einde ga dragen. Ik wil zeker genieten van de trui en draag deze de komende dagen met veel trots.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties