Laurens De Plus strijdvaardig na heftige aanrijding door truck: "Het is mentaal zwaar om alweer aan de kant te staan"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 588 reacties
Laurens De Plus strijdvaardig na heftige aanrijding door truck: "Het is mentaal zwaar om alweer aan de kant te staan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat een pech heeft Laurens De Plus de voorbije maanden al gekend. Er was die zware valpartij in de Ronde van Lombardije en onlangs ook nog eens die hallucinante aanrijding tijdens een trainingsritje in Zuid-Afrika. De 22-jarige klimmer van Quick-Step beleeft mentaal dan ook een moeilijke periode.

In een blogbericht op de website van Quick-Step Floors reageert de veelbelovende Oost-Vlaming op de trainingsgruwel die hem onlangs overkwam: "Ik ben heel erg ontgoocheld en triest. Mentaal is het enorm zwaar om na die crash in Lombardije alweer aan de kant te staan. Vooral omdat ik mij net weer goed in mijn vel begon te voelen. Mijn lichaam reageerde goed en de conditie ging in stijgende lijn."

Mentale weerbaarheid

Niks leek een vlotte comeback in de weg te staan, tot het noodlot opnieuw toesloeg: "Ik had goeie tests achter de rug op de Bakala Academy en de trainingen verliepen voorspoedig. Ik had dan ook met een uitstekend gevoel de hoogtestage aangevat. Dit is dan ook een serieuze tegenslag. Wat kan ik echter anders doen dan positief blijven en de rug rechten? Dat is dan ook wat ik ga doen. Dergelijk ongeval wens je werkelijk niemand toe, maar het positieve is dat ik weet dat ik in staat ben om terug te keren, mentaal én fysiek. Dat neem ik mee op weg naar mijn herstel. Ik ben ervan overtuigd dat ik straks sterker zal staan dan voorheen."

De Plus beschrijft het zware ongeval als volgt: "Ik denk dat we veel geluk hebben gehad want het had veel slechter kunnen aflopen voor Petr Vakoc en mijzelf. Ik herinner mij niet veel meer van het incident, ik weet niet hoe het precies gebeurd is. Wat ik mij wel nog voor de geest kan halen, is dat alles stil was. We waren aan het lachen en ineens lag ik op de grond, ik wist niet eens wat er gebeurd was. Zo onwerkelijk. Het was een vreemde ervaring en ook bijzonder pijnlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties