Laurens Sweeck knalt naar de zege in allereerste veldrit na het WK in Valkenburg

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Laurens Sweeck knalt naar de zege in allereerste veldrit na het WK in Valkenburg
Foto: © photonews

De eerste cross na het wereldkampioenschap is een kolfje naar de hand van Laurens Sweeck gebleken. Onze 24-jarige landgenoot vloerde op het snelle parcours in Maldegem, David van der Poel en Tim Merlier. Tom Meeusen eindigde als vierde, Toon Aerts legde beslag op plek vijf.

In afwezigheid van de kleppers Wout van Aert en Mathieu van der Poel diende er zich een spannende strijd aan. Misschien kon Michael Vanthourenhout, de zilveren man van afgelopen zondag, wel profiteren, maar de pechduivel besliste er anders over. De gemotiveerde West-Vlaming crashte en moest veel te lang wachten op een nieuw stalen ros. Weg winstkansen en dus droop Vanthourenhout ontgoocheld af.

Sweeck solo, thriller voor plek twee

Een clevere Sweeck liet aanvankelijk Toon Aerts, David van der Poel en Tim Merlier de honneurs waarnemen, maar op vier ronden van het einde sloeg hij toe. Het werd het begin van een knappe solo, het weerwerk van Telenet Fidea Lion Aerts was niet stevig genoeg. De strijd voor de tweede plaats was nog bloedstollend met de oudste van de broertjes Van der Poel die voor de neus van Merlier met de dichtste ereplaats aan de haal ging.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties