Marianne Vos neemt klinkende revanche voor mislukt WK, Sanne Cant komt nooit echt in stuk voor

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8134 reacties
Marianne Vos neemt klinkende revanche voor mislukt WK, Sanne Cant komt nooit echt in stuk voor
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niet onze kersverse wereldkampioene Sanne Cant, maar wel Marianne Vos heeft de eerste cross na het WK gewonnen. De 30-jarige Nederlandse pakte in Maldegem uit met een mooie solo en spoelde zo haar teleurstellende 18de plaats van afgelopen weekend in Valkenburg door.

Voor de start bleek al duidelijk dat Vos, zeven keer wereldkampioen in het veld, er bijzonder veel zin in had. Geen WK-blues, maar wel op en top motivatie om eventjes de puntjes op de i te zetten op Belgische bodem. Ze is immers dol op het parcours in Maldegem. Eerst waren ze met zeven weg, vervolgens ging de vrouwelijke kannibaal alleen op zoek naar de bloemen. En met succes! 

De tweede plaats in de Parkcross was weggelegd voor een andere Nederlandse: Annemarie Worst. Laura Verdonschot zorgde toch nog voor een knappe Belgische ereplaats. 'Katie' Compton, afgelopen weekend goed voor zilver na Sanne Cant, eindigde als vierde voor de snel uit de startblokken geschoten Maud Kaptheijns. En onze glorieuze wereldkampioene? Die moest content zijn met 'maar' een zevende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties