Quick-Step-boy Elia Viviani schenkt zichzelf mooi verjaardagscadeau in Dubai

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Quick-Step-boy Elia Viviani schenkt zichzelf mooi verjaardagscadeau in Dubai
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Uitgerekend op zijn 29ste verjaardag heeft Elia Viviani raak geschoten in de Ronde van Dubai. De sprinter en pistier van Quick-Step Floors vloerde in in de tweede etappe Dylan Groenewegen. Riccardo Minali, Mark Cavendish en John Degenkolb maakten de top-5 vol.

Ook vandaag kon BMC-Belg Nathan Van Hooydonck zijn aanvallersbenen niet bedwingen. Hij kreeg vijf kompanen mee die een maximale bonus van 7 minuten sprokkelden. Het peloton liet zich echter niet ringeloren, op 9 kilometer van de streep waren de laatste restanten van de ontsnapping al netjes opgepeuzeld.

Hectische finale

Voor Elia Viviani, die vandaag 29 kaarsjes uitblaast, verliep de sprintvoorbereiding verre van ideaal: de snelle Italiaan reed eerst lek en verloor diep in de finale de voeling met zijn treintje. Hetzelfde probleem stelde zich bij ritwinnaar van gisteren Dylan Groenewegen, de hectiek was compleet.

Alexander Kristoff en Mark Cavendish leken de lachende honden, maar in extremis jumpten Viviani en Groenewegen toch nog over hun concurrenten. Voor het Italiaanse feestvarken meteen zijn tweede overwinning van het seizoen want eerder scoorde hij al een ritje in de Tour Down Under. De felicitaties van manager Patrick Lefevere volgden al snel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties