Succesbondscoach Sven Vanthourenhout bedolven onder de felicitaties: "Drie gouden medailles, daar kon ik alleen maar van dromen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Succesbondscoach Sven Vanthourenhout bedolven onder de felicitaties: "Drie gouden medailles, daar kon ik alleen maar van dromen"
Foto: © photonews

Wat een WK hebben de Belgen achter de rug in Valkenburg. De selectie van Sven Vanthourenhout keerde terug naar huis met maar liefst drie gouden plakken. Wie had dat vooraf durven voorspellen? De 37-jarige bondscoach staat er zelf versteld van.

Vanthourenhout is vandaag ook van de partij in Maldegem, waar hij als cocommentator fungeert voor VTM. Onderweg naar de commentaarcabine werd hij bedolven onder de felicitaties van dolenthousiaste crossfans: "Het is natuurlijk een veldrit dicht bij mij in de buurt, ik woon niet zo ver hier vandaan. Het is een sport van het volk en als je tussen de massa loopt dan wordt een mens al eens aangesproken."

Droom gerealiseerd

Het is genieten geblazen voor onze jonge bondscoach: "Het is altijd leuk om naar huis te kunnen gaan met een aantal opgestreken medailles van jouw renners en rensters. Op die manier kan je ook goed verder werken. Het aantal had ik wel voor ogen, maar dat we met drie gouden medailles zouden terugkeren, dat was alleen in een droom werkelijkheid. Maar blijkbaar kunnen die soms toch gerealiseerd worden," klinkt het trots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties