Teambaas Chris Froome spreekt zich voor het eerst uit over alle commotie rond viervoudige Tourwinnaar

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 665 reacties
Teambaas Chris Froome spreekt zich voor het eerst uit over alle commotie rond viervoudige Tourwinnaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De positieve salbutamoltest van Chris Froome beroert nu al maanden de wielergemoederen en intussen heeft ook David 'Dave' Brailsford zich uitgesproken over de netelige kwestie. De grote baas van Team Sky verdedigt zijn kopman niet geheel verrassend met hand en tand.

De sterke man achter de Britse miljoenenploeg vertoeft momenteel in Zuid-Amerika voor de Colombia Oro y Paz en reageerde bij de gerenommeerde wielersite Cyclingnews: "Chris heeft gewoon niks verkeerds gedaan, dat lijdt geen enkele twijfel. Het is natuurlijk een complexe kwestie, maar ik ben overtuigd van zijn onschuld."

Sky staat pal achter de viervoudige Tourwinnaar: "We steunen Chris in deze zaak en willen er vooral voor zorgen dat hij kan rekenen op een eerlijk proces want dat verdient hij. Hij moet de kans krijgen om aan te tonen dat hij niks verkeerds heeft gedaan. Hij werd nog nergens van beschuldigd. Er werd hem alleen gevraagd om meer toelichting te geven. Die informatie zou in principe vertrouwelijk moeten zijn. Ik hoop dat deze zaak zo snel mogelijk opheldering krijgt, dat is gewoon het beste voor iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties