Julien 'Vermoteur' is duidelijk: "Ik was dat op kop rijden kotsbeu"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2342 reacties
Julien 'Vermoteur' is duidelijk: "Ik was dat op kop rijden kotsbeu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julien Vermote werd in de afgelopen Ronde van Frankrijk een echte cultheld. De renner, toen nog bij Quick-Step Floors, sleurde elke dag urenlang aan de kop van het peloton.

Dat begon te wegen. "Urenlang op kop rijden: op den duur was ik die rol kotsbeu. Ik kreeg wel appreciatie, hoor. Het was leuk als er gewonnen werd, maar toch. De uitdaging was een beetje weg", aldus Vermote in Het Nieuwsblad.

"Stel dat ik opnieuw evenveel kilometers op kop had gereden in de Tour, dan gingen ze zeggen: Ja, maar, dat deed hij vorig jaar al. En nóg meer is ook niet mogelijk. Rijden vanaf kilometer nul: die job had ik perfect onder de knie. De uitverkiezing tot 'Kilometervreter 2017' op het Gala van de Flandrien was de afronding van mijn eerste lange hoofdstuk als prof.”

Van helper naar aanvaller

Nu is het tijd voor iets anders, bij het Dimension Data van Mark Cavendish. "Ik weet al sinds november dat ik de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne, Strade Bianche, Tirreno, Sanremo, Harelbeke, Wevelgem, Waregem, de Ronde, Scheldeprijs en Roubaix rijd. Een mooi programma."

"Ook dat geeft vertrouwen. Het is ook anders: vorig jaar stonden we in Antwerpen met zes à zeven kopmannen aan de start. Ik was de enige helper. En ik mocht al blij zijn dat ik de start haalde, want bij Quick Step is niemand zeker van zijn plaats.” Nu mag hij ook zijn eigen kans gaan.

"Bij mijn nieuwe ploeg is Boasson Hagen de kopman, en dan is het aan mij en Scott Thwaites om punten te pakken. Ik kan nu moeilijk zeggen welke koers ik eventueel kan winnen. Als je eenmaal diep in de finale zit, doe je mee voor de prijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties