Philippe Gilbert kleurt eerste wedstrijd van zijn seizoen, maar ziet Spanjaard winnen in Murcia

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1692 reacties
Philippe Gilbert kleurt eerste wedstrijd van zijn seizoen, maar ziet Spanjaard winnen in Murcia
Foto: © photonews

De Ronde van Murcia is gewonnen door de Spanjaard Luis Leon Sanchez (Astana). Alejandro Valverde legde beslag op de tweede plek, terwijl Philippe Gilbert het podium vervolledigde in Spanje.

Voor Philippe Gilbert was de Ronde van Murcia zijn eerste wedstrijd van het nog prille seizoen. Maar Gilbert hoeft zich duidelijk geen zorgen te maken over zijn conditie. De renner van Quick-Step Floor sloop mee in een ruime kopgroep van om en bij de 40 renners.

Op de Alto la Zarzadilla, een klim van tweede categorie op ruim 100 kilometer van de streep, brak de koers helemaal open. 6 renners zonderden zich af, waaronder Gilbert en zijn ploegmaats Pieter Serry en Bob Jungels. Zij kregen het gezelschap van ozne landgenoot Pieter Vanspeybrouck, hun ex-ploegmaat Matteo Trentine en het jonge toptalent Mads Würtz Schmidt.

Aangename koers

Gilbert ging op de laatste klim van de dag op 60 kilometer van de streep alleen op avontuur. Achteraan zagen ze het gevaar van die aanval in en dus besloten Fuglsang, Sanchez en Valverde om de oversteek naar de groep vooraan te maken. Het trio kwam bij de drie Quick-Step Floors-renners en Trentin.

Sanchez en Valverde besloten meteen hun duivels te ontbinden en gingen met hun tweeën op avontuur. Quick-Step kon het gat niet meer dichten en Sanchez vloerde 'El Imbatido' in de absolute finale. Gilbert legde wel beslag op de derde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties