Greg Van Avermaet nét niet aan het feest in de Ronde van Oman

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5042 reacties
Greg Van Avermaet nét niet aan het feest in de Ronde van Oman
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft bijna een allereerste keer in zijn carrière mogen juichen in de Ronde van Oman. In de tweede etappe was enkel de Australiër Nathan Haas (Katusha-Alpecin) sneller dan onze landgenoot.

De vlucht van de dag bestond uit vier renners: Loïc Chetout, Fabricio Ferrari, Markel Irizar en Danny Pate gingen samen op pad, maar echt groot werd hun voorsprong nooit. Nadat Pate als eerste had afgehaakt in de finale, bleven drie renners over. Maar BMC - in functie van Van Avermaet - joeg het tempo de hoogte in met de laatste beklimming van de dag in zicht.

Aanval Terpstra

De voorsprong van de drie overgebleven vluchters verdween als sneeuw voor de zon. In de laatste 5 kilometer trok Niki Terpstra (Quick-Step Floors) in de aanval. Hij zorgde voor de schifting en kreeg een 15-tal renners met zich mee.

Het werd een sprint met een ruime kopgroep en daarin was Nathan Haas nipt sneller dan Van Avermaet. Voor Haas, die in de winter verhuisde van Dimension Data naar Katusha-Alpecin, is het zijn eerste zege van het seizoen. Van Avermaet blijft dan weer op zijn honger zitten en kon nog nooit winnen in Oman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties