Tim Wellens: "Zou me niet zo prettig voelen als ik in Chris Froome zijn schoenen stond"

Redactie
| 8642 reacties
Tim Wellens: "Zou me niet zo prettig voelen als ik in Chris Froome zijn schoenen stond"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is heel wat te doen over de deelname van Chris Froome aan de Ruta del Sol. Heel wat renners vinden dat Froome niet mag meedoen zolang er duidelijkheid is over het onderzoek naar de salbutamol-affaire. Ook Tim Wellens (Lotto Soudal) vindt het moeilijk om een oordeel te vellen.

"Het is moeilijk om een mening te geven in deze zaak, aldus Tim Wellens bij Sporza. "Wij kennen de ware toedracht niet en lezen ook alleen maar wat er in de krant staan. Ik zou me hier toch niet zo prettig voelen als ik in Chris Froome zijn schoenen stond. Ik weet ook niet of ik wel zou starten in zijn plaats."

De verdeeldheid in het peloton is groot. "Ik denk dat het kamp dat vindt dat hij beter niet zou starten groter is dan het kamp dat vindt dat hij het recht heeft om hier te koersen", zegt de Lotto Soudal-renner.

Op naar Ardennenklassiekers

De Spaanse rittenkoers wordt een eerste grote test voor Wellens. "Zelf wil ik in de Ruta del Sol eens testen hoe ver ik al sta, maar de echte belangrijke koersen komen pas vanaf Parijs-Nice. Ik wil proberen met de allerbeste benen aan de start te komen in de Ardense klassiekers, want die liggen mij het best. Hopelijk kan ik eens een overwinning boeken", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties