BREAKING: Tom Boonen krijgt adviserende rol bij Lotto: "Niet bedoeling dat hij soort schoonmoeder wordt"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
BREAKING: Tom Boonen krijgt adviserende rol bij Lotto: "Niet bedoeling dat hij soort schoonmoeder wordt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat al in de lucht hing, is nu ook een feit: Tom Boonen gaat aan de slag bij Lotto Soudal. De 37-jarige ex-renner van Quick-Step Floors krijgt een adviserende rol bij de ploeg van Marc Sergeant en CEO Paul De Geyter. "Het is niet de bedoeling dat Tom een soort schoonmoeder wordt", klinkt het.

"Zoals jullie weten, is Tom Boonen vorig jaar gestopt als renner en ik ben ook gestopt als manager van wielrenners", begon Paul De Geyter zijn uiteenzetting op de persconferentie in Deerlijk. "Tom en ik zijn blijven contact houden en toen ik hem enige tijd geleden sprak over een ambassadeursrol bij 'Captains of Cycling' antwoordde hij: 'Ik vroeg me al af wanneer je het zou vragen.'"

De CEO van Lotto geeft nog wat extra toelichting: "'Captains of Cycling' is voor iedereen die het Belgisch wielrennen een warm hart toedraagt. We zetten ook in op de sociale media met een Facebookpagina en een businessclub. Zo willen we ook de 'Captains of Industry' betrekken bij het wielrennen. Wie is er beter geschikt voor die ambassadeursrol dan Tom? Hij heeft de Belgische wielersport jarenlang uitgedragen."

Aanwinst voor team

Maar daar stopt het dus niet bij, de voormalige klassieke topper die jarenlang het uithangbord was van de Belgische wielersport gaat ook bij Lotto een rol vervullen: "Hij krijgt een adviserende rol bij de ploeg. Voor alle duidelijkheid niet met de bedoeling om een soort schoonmoeder te worden."

Ook manager Marc Sergeant kwam aan het woord: "Het is sowieso een aanwinst om Tom in de ploeg te hebben. Hij had altijd al interesse in het technische aspect van het wielrennen. Op dat vlak zal hij dan ook adviseren naar de renners toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties