Eddy Planckaert over sterke én Belgische aanwinst Lotto: "Hij moet meer in eigen kunnen geloven" en "Kandidaat-winnaar in koersen als Omloop"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Eddy Planckaert over sterke én Belgische aanwinst Lotto: "Hij moet meer in eigen kunnen geloven" en "Kandidaat-winnaar in koersen als Omloop"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal hopen ze eindelijk nog eens serieus te scoren in het voorjaar, de voorbije jaren bleek dat immers geen sinecure. De ploeg van Marc Sergeant rekent alvast op Jens Keukeleire, overgekomen van het Australische ORICA. Eddy Planckaert gelooft alvast in de rappe en sterke West-Vlaming.

"Het is een fantastisch goeie coureur die zichzelf een beetje te veel wegcijfert volgens mij. Hij moet meer in zijn eigen kunnen geloven. Jens is niet alleen sterk, maar ook bijzonder snel. Alleen gelooft hij niet genoeg dat hij ook echt kan winnen", klinkt het in de wielerpodcast van Sporza.

Meer winnen

"Ik denk dat die jongen een beetje zelfvertrouwen moet hebben en dat hij kandidaat-winnaar is in wedstrijden als de Omloop en in andere Vlaamse koersen. Het is mijn persoonlijk idee dat hij zich te snel opoffert. Voor mij is het echter een supergoeie coureur die met zijn capaciteiten eens meer zou moeten kunnen winnen", stelt Planckaert.

Vraag is natuurlijk wie het kopmanschap zal krijgen bij Lotto want je hebt natuurlijk ook nog iemand als Tiesj Benoot: "Bij Lotto zijn er verschillende renners die kans maken, maar hij moet toch eens beginnen te winnen. Mooie ereplaatsen dat wel, maar winnen, is nog altijd iets anders. Ik denk dat Jens in dit soort van wedstrijden op hetzelfde niveau staat. Het zal aan de ploegleiding zijn om een goeie verdeling te vinden, maar ze hebben goeie mannen die elkaar waard zijn. Ik schat Keukeleire toch wel hoog in, maar hij zal zich heel snel opnieuw gaan opofferen, denk ik"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties