Bij LottoNL op staande voet ontslagen Spanjaard die slaapmiddelen gebruikte, heeft nieuwe ploeg gevonden

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Bij LottoNL op staande voet ontslagen Spanjaard die slaapmiddelen gebruikte, heeft nieuwe ploeg gevonden

Juan José Lobato heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 29-jarige Spaanse sprinter gaat aan de slag bij het Italiaanse Nippo-Vini Fantini. Opmerkelijk want eind vorig jaar werd hij nog op straat gezet bij LottoNL-Jumbo voor het gebruik van slaapmiddelen.

Lobato - vooral een gevaarlijke klant in (massa)sprints op (licht) hellende aankomsten - tekent bij de procontinentale formatie een contract tot eind 2018 mét optie op nog een bijkomend seizoen.

Bij LottoNL-Jumbo was hij in december 2017 persona non grata geworden nadat gebleken was dat hij op trainingskamp de slaapmiddelen Noctamid en Stilnoct had gebruikt en dat dan nog in combinatie met snustabak. Een niet bepaald ongevaarlijke cocktail.

Samen met zijn ploegmakkers Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn, die ook de middelen in kwestie gebruikten, moest hij zelfs opgenomen worden in het ziekenhuis. Voor Lobato, in het verleden goed voor ritzeges in de Ruta del Sol, Tour Down Under, Dubai en de Sarthe, was het meteen einde verhaal. Hij kreeg zijn C4 gepresenteerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties