Jasper Stuyven wil uit de schaduw van 'Spartacus' treden: "Maar wij zijn andere renners"

Redactie
| 5 reacties
Jasper Stuyven wil uit de schaduw van 'Spartacus' treden: "Maar wij zijn andere renners"

2018 brengt een nieuwe kans voor Trek-Segafredo en vooral dan voor John Degenkolb en onze landgenoot Jasper Stuyven. "We hebben lessen getrokken uit vorig jaar", zegt de Leuvenaar.

Voor Stuyven en Degenkolb zat er geen zege in een klassieker in vorig seizoen. "2017 is niet perfect verlopen", bekent Stuyven. "Ik had wat probleempjes in de belangrijkste week van het jaar en ook John was niet top. We koersten soms niet agressief genoeg en dat heeft ons goede resultaten gekost."

"Het was voor ons allebei de eerste keer dat we het kopmanschap moesten delen en we nemen onze ervaringen mee naar 2018. We hebben lessen getrokken uit vorig jaar", klinkt het in HLN.

Cancellara

Het was voor beide renners bovendien het eerste klassieke voorjaar zonder Fabian Cancellara, die een indrukwekkend palmares bij elkaar reed. De Zwitser is nog niet vergeten bij Trek-Segafredo. "Dat was ook niet onze taak. Wij moeten niet proberen te doen wat Fabian deed. Zo werkt het niet. Hij won meerdere monumenten. Wij zijn andere renners, met een eigen carrièreplan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties