Oliver Naesen op z'n best: "Eerlijk gezegd heb ik de deelnemerslijst nog niet echt bekeken"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 19 reacties
Oliver Naesen op z'n best: "Eerlijk gezegd heb ik de deelnemerslijst nog niet echt bekeken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen gaf vorig jaar meer dan zijn visitekaartje af in het voorjaar. In haast elke klassieker deed de Oost-Vlaming van AG2R mee voor de knikkers. Dan moet het straks toch eens prijs zijn, zeker? Misschien morgen al in de Omloop Het Nieuwsblad.

De 27-jarige Naesen begint wel niet op volle kracht aan het voorjaar: "Op vlak van training en gewicht ben ik 100%, zoals het hoort. Maar ja, ik rijd wel rond met een gebroken neus, een pijnlijke knie en de naweeën van bronchitis dus ik kan eigenlijk jammer genoeg niet zeggen dat ik 100% aan de start sta", zegt hij bij Sporza.

Mythisch parcours

Het neemt niet weg dat de vaste trainingsmakker van Greg Van Avermaet ambitieus is: "Ik zou toch echt teleurgesteld zijn als ik er niet minstens bij ben vooraan dus ik denk wel dat ik kan meespelen voor de zege." En dan het nagelnieuwe parcours, iets om naar uit te kijken: "Magnifiek! Het is iets mythisch, maar ik vond het vorig jaar ook al een geweldige koers. Voor mij hoefde het parcours niet echt te veranderen, maar het is even mooi. Het is niet beter of niet slechter, het is gewoon anders."

Wie schuift hij zelf naar voren als dé topfavoriet? "Als je naar de resultaten kijkt dan is er maar één topfavoriet en dat is Greg. Hij is ook de grootste naam aan de start, maar er zijn er veel die goed bezig zijn. Tim Wellens heeft al twee of drie koersen gewonnen en het seizoen moet in feite nog beginnen, die is dus al redelijk in orde. Ik heb ook een heel goeie Sep Vanmarcke gezien in de Ruta del Sol, al moet ik eerlijk gezegd toegeven dat ik de deelnemerslijst nog niet bekeken heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties