Petekind van Frank Vandenbroucke heeft dezelfde karaktertrekjes: "Samen trainen... Daar ging ruzie van komen"

Redactie
| 4 reacties
Petekind van Frank Vandenbroucke heeft dezelfde karaktertrekjes: "Samen trainen... Daar ging ruzie van komen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De naam Franklin Six zal buitenstaanders niet zo veel zeggen, maar het 21-jarige talent van WB Veranclassic-Aqua Protect is het neefje en petekind van niemand minder dan Frank Vandenbroucke. Zondag rijdt hij in Kuurne-Brussel-Kuurne zijn eerste grote klassieker bij de profs.

Six is net als zijn peetvader niet op zijn mond gevallen. "Ja, ik zeg wat ik denk. Zoals Frank. Die speciale karaktereigenschap heb ik wel van hem", grijnst Six in Het Nieuwsblad. "Dat heeft al eens voor herrie gezorgd in het team, maar met manager Christoph Brandt zijn de plooien gladgestreken. Ik ben net als Frank koppig en ik wil dat alles verloopt zoals ik het voor ogen heb. Ik ben ook een leider, neem graag initiatief."

"Ik denk nog iedere dag aan mijn peter. Hij zou toch zo fier zijn dat ik nu prof ben", weet het jonge talent. "Hij had mij ook veel kunnen leren. Maar het zou met onze moeilijke karakters ook wel botsen. Samen trainen, dat zou nogal vonken hebben gegeven. Er mekaar willen afrijden, met het mes tussen de tanden. Daar ging ruzie van komen."

'Niet zo goed als Frank'

De vergelijking van peetvader Frank zal altijd doorgetrokken worden naar de jonge Franklin. "Ik heb ermee leren leven dat ik altijd met hem vergeleken zal worden. In het begin irriteerde mij dat wel. Zeker als ik fouten maakte of verkeerde beslissingen nam. Als er dan verwezen werd naar parrain, dan werd ik boos."

"Maar ik ben wel niet zo goed als Frank, hé. Niemand. Julian Alaphilippe is momenteel de talentrijkste renner van het peloton, maar ook hij heeft minder talent dan parrain. Als ik een kwart van Franks talent heb, dan zal ik een supermooie carrière kunnen uitbouwen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties