Verdwijnen van podiummissen einde van een tijdperk: "Maar ik zag mezelf nooit als lustobject"

Redactie
| 23 reacties
Verdwijnen van podiummissen einde van een tijdperk: "Maar ik zag mezelf nooit als lustobject"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het einde van een tijdperk in het wielrennen. Vanaf de Omloop Het Nieuwsblad zullen er geen podiummissen meer zijn in de wedstrijden van Flanders Classics. Geen kussen dus meer voor de opvolger van Greg Van Avermaet in de Omloop.

De podiummissen verdwijnen, in de plaats komt er een zogenaamde 'Master of Ceremony' die de podiumceremonie in goede banen moet leiden. Dat zal bekende gezicht Maja Leye zaterdag doen. "Er worden geen kussen meer gegeven en ook de bloemen verdwijnen", zegt ze. "Verder verandert er eigenlijk niet zoveel. Alles zal wat strakker en frisser zijn. Er is nog altijd champagne en uiteraard blijft de trofee er ook."

'In de tijdsgeest'

"Ik zal de renners begeleiden en blijf ook op het podium. Ik zal het dus niet moeten missen. Het past in de tijdsgeest dat de missen verdwijnen. Of de #metoo-campagne er iets mee te maken heeft, kan ik niet zeggen. We waren al veel langer aan het kijken om het podium te veranderen", klinkt het bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Leye kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging. "Ik heb het altijd heel graag gedaan in het verleden en zag mezelf nooit als lustobject. Het is een nieuw tijdperk en ik kijk uit naar mijn nieuwe rol", besluit Leye.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties