Afscheidnemende Rob Peeters trekt aan de alarmbel: "Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu zo voort doet"

Redactie
| 25 reacties
Afscheidnemende Rob Peeters trekt aan de alarmbel: "Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu zo voort doet"
Foto: © photonews

De Sluitingsprijs in Oostmalle - de naam verraadt het al - is traditioneel de afsluiter van het veldritseizoen. Het was een eentonig seizoen met Mathieu van der Poel die de cross domineerde. De afscheidnemende Rob Peeters weet dat er iets moet veranderen.

"Ik denk wel dat er iets moet veranderen", zegt Peeters in gesprek met Sporza. "Dat ligt bij veel factoren: de organisatie en de renners. De veldrijders moeten zelf een klein beetje beseffen dat niemand erbij gebaat is als ze niemand minuten gunnen om in beeld te komen. Wie daar iets kan aan doen? De man op kop zelf."

Peeters geeft toch wel aan dat Mathieu van der Poel en Wout Van Aert iets meer met de rem op moeten rijden. "Je kunt in het begin met de rem op rijden, iedereen de tijd geven om in beeld te komen en dan voluit gaan in de laatste rondes. Nu rijdt Mathieu in het begin supersnel en dan kan hij in de laatste ronde uitbollen. Dat komt op hetzelfde neer."

Toneel spelen

Sven Nys liet ook na zijn carrière enkele keren ontvallen dat hij het 'spannender' wilde maken. "Of hij dan toneel moet spelen? Dat is niet echt toneel spelen, want Sven Nys heeft zijn hele leven zo gekoerst. Ik moet dat niet aan Mathieu zeggen en hij moet niet luisteren, want ik stop nu. Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu zo voortdoet en dan heeft hij ook geen collega's meer om tegen te rijden", besluit Peeters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties