"Een belangrijke zege, want het is tegenwoordig niet makkelijk meer om een cross te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
"Een belangrijke zege, want het is tegenwoordig niet makkelijk meer om een cross te winnen"
Foto: © photonews

Michael Vanthourenhout was op de afspraak op de voorlaatste cross van het seizoen en won de Kleicross in Lebbeke. Zijn eerste overwinning van het seizoen en daar was de West-Vlaming dan ook blij mee.

Vanthourenhout kwam solo aan en liet Tim Merlier en Laurens Sweeck ruim achter zich. "Met renners zoals hen aan de start, vind ik dit toch een belangrijke zege", vertelt Vanthourenhout bij zijn team. "Het is tegenwoordig niet makkelijk meer om een cross te winnen. Dat ook Jurgen (Mettepenningen, red.) en Yves Dupont van Marlux er vandaag bij waren, maakt het extra plezant."

"Voor de laatste crossen kan ik me nog motiveren"

Het was een eenvoudige zege voor de zilveren plak van het WK in Valkenburg. "Van de tweede ronde al was ik weg. Tim maakte een foutje, ik kreeg tien meter, en Dieter en Eli stopten goed voor me af en zo werd het gaatje groter", vervolgt Vanthourenhout.

"De wind maakte het lastig, maar aan het einde kon ik dankzij de ruime voorsprong m'n eigen cross rijden en goed indelen. Ik kan nog steeds profiteren van de vorm van de trainingsstage in Spanje. En voor de laatste crossen kan ik me nog motiveren. Zeker als je zoals vandaag kans maakt om te winnen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties