Sterke Sep Vanmarcke: "Voor de koers op meer gehoopt" en "Verrast dat ik alleen zat op de Muur"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Sterke Sep Vanmarcke: "Voor de koers op meer gehoopt" en "Verrast dat ik alleen zat op de Muur"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sep Vanmarcke (Education First-Drapac) was één van de beste renners in de Omloop en legde uiteindelijk beslag op een derde plek. Uiteindelijk kon de West-Vlaming daar best mee leven.

"Ik had voor de koers op meer gehoopt, maar ik ben toch wel tevreden met mijn derde plek", bekende Vanmarcke achteraf bij Sporza. "Tijdens de koers had ik niet het goede gevoel dat ik deze week had. Ik moest altijd op een groot verzet rijden, terwijl ik normaal meer op souplesse rijd."

Muur

Op de Muur van Geraardsbergen leek Vanmarcke de sterkste man in koers te zijn. "Op de Muur voelde ik me wel sterk en was ik verrast dat ik alleen zat. Met Stybar er dan bij wist ik dat het moeilijk ging worden door de tegenwind. In de finale werd het tactisch, want ik wilde niet wachten op een sprint. Ze lieten de anderen regelmatig rijden. Er was verder weinig samenwerking en dat verraste me toch."

Het nieuwe parcours kon dus slechts deels voor een schifting zorgen. "Met dit huidige peloton is het niveau erg hoog, waardoor iedereen kan terugkomen", aldus Vanmarcke, die tevreden was over zijn vorm. "Ik voelde me erg goed de laatste wedstrijden n ik wist dat ik goed zou zijn. Ik moet me nu goed blijven verzorgen en dan is het nog een maand tot de grootste wedstrijden", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties